PEPPARKAKSGLASS

Vad jädra skönt det är att ha en ledig måndag! Det känns lyxigt och då blir det såklart även lite extra god efterrätt här hemma. Två olika varianter av pepparkaksglass. 

Imorse tog tjejerna sovmorgon, till min stora förtjusning, och nyvakna tittade vi ut genom fönstret och såg snön valsa ner från himlen. Kanske inte sådär graciöst och vackert utan mer argsint och så blev det till vatten så fort det nuddat marken. Men ändå! Jag längtar efter snön nu. 

Glassen:
5 dl vispgrädde 
En burk kondenserad mjölk, sockrad
100-150gr pepparkakor

Vispa grädden fluffig och rör sedan ner den kondenserade mjölken. Blanda noga. 
Krossa pepparkakorna lite slarvigt och rör ner i smeten. 
Häll smeten i en brödform och in i frysen några timmar. Klart! 

FÖRSTA ADVENT

Jag måste säga att det känns lite märkligt att julpynta såhär på första advent när det spöregnar ute. Lite snö hade suttit fint just idag. 
 
Vi har i alla fall fått upp det mesta pyntet, vilket mest består av ljusstakar och stjärnor, och tjejerna fick sin första adventspresent. I första paketet låg varsin burk med såpbubblor och lyckan var total så det var bara att klä på sig och gå ut och blåsa lite bubblor! 
 
Hittade små söta ministjärnor här i veckan och dom passade fint i vardagsrumsfönstret. Det lilla enkla. Det gillar jag.
 

BRUNCH

I brist på god frukost hemma så åkte Micke iväg och fixade lite brunch. Sådär lagom ansträngande som man vill ha det en lördagsförmiddag. Jag ska strax åka och jobba men först tänkte jag pussa på mitt lilla majskorn! Lilla Leona somnade precis fly förbannad i vagnen så hon vill nog inte veta av mig :) 

Visa fler inlägg