FREDAG

Äntligen fredag, nedräkningen till eftermiddagen har börjat! 
Vi har haft en mysig och lugn morgon (om man bortser från medlandet mellan syskonen, herregud vad dom kan bråka för att sen bli sams igen efter två sekunder) med frukost i soffan och tio koppar kaffe. 
 
Vi har pratat ett tag om att göra om här hemma, inga stora grejer men tjejerna har blivit så pass stora så dom behöver separata rum och då behövdes det göras en rokad. Alla har nu nya rum och vårt rum behövde målas om. Så det är nu gjort och det blev himla fint. 
 
Ett tips? Orkar du, som jag, inte spackla över gamla hål för att du är ivrig på att bara börja måla och bli klar så fort som möjligt? Använd dom gamla skruvarna som krokar till kläderna, himla smidigt och man behöver inte ens fundera över vilka tavlor som ska upp eller inte. 
 
 
Nu har kontoret och gästrummet flyttat ihop så när man sitter vid datorn slipper man högar av leksaker omkring sig. Det var nämligen kontor/lekrum förut och därmed inte så rogivande eller inspirerande att sitta där inne. 
 
Nu är det dags för mig att göra nått kul av den här dagen. Barnen börjar klättra på väggarna och jag känner att den här mamma-pappa-barn leken som dom leker just nu kommer att spåra ur när som helst. Den brukar göra det efter ett tag. 
 
Ikväll blir det födelsedagsmiddag och sen är resten av helgen oplanerad, så skönt! 
 

SVAMP

Vilken fin höstdag det har varit idag! 
Och vad passar inte bättre då än att plocka svamp. Vi gick ut i skogen med inte allt för höga förhoppningar men herregud så mycket svamp vi kom hem med. Det kryllade av dom små godingarna. Eller ja, jag gillar egentligen inte svamp men jag tycker att det är härligt att plocka dom! 
 
Har just suttit och rensat som en tok och tog just en paus, har typ halva kvar. Så ikväll blir det kött, klyftpotatis och svampsås till middag. Mannen är mer än nöjd och jag hoppas att jag ska börja gilla svamp mer och mer nu så jag får nån nytta av dagens aktivitet. 
 
 
 

VI SOM GILLAR SKOGEN

 
Måndag och jag längtar redan till helg, puh en sån dag idag. 
Ett enkelt sätt att fly vardagen lite är att hänga med ungarna. Jag och Leona gillar att vara i skogen, helst med picknick. Maja blev avis för några dagar sen och ville också följa med, fast jag vet att hon inte brukar uppskatta det. Hon tycker det är skittråkigt med andra ord. Men eftersom hon så gärna ville det så packade vi ihop oss och gick till skogen med en picknickkorg fylld med godsaker. 
 
På vägen hem frågade jag om hon tyckte att det var roligt och fick till svar "Nja, jag tycker det var lite onödigt". Haha okeeej. Så kul hade hon. JAG hade i alla fall en mysig stund med båda tjejerna så jag får väl vara glad för det! 
Visa fler inlägg